Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proběhlo podzimní kolo soutěže Němčický Sniper

 

 

Proběhlo již druhé kolo soutěže Němčický Sniper v malé odstřelovačce.

 Účast tentokrát nebyla velká, celkem 7 střelců, z toho 3 zástupci klubu SSK Chropyně, kterým tímto děkuji za účast. Bohužel nedorazili někteří místní, což nme osobně trochu mrzelo, pravděpodobně se zalekli ranních teplot lehce pod bodem mrazu.

Ale ani to nemohlo zkazit nadšení a soutěživou náladu zúčastněných, z nichž někteří, včetně mne, dorazili na střelnici ještě před příchodem správce. Chvíli nám ještě trvaly administrativní úkony, umístění terčů pro střelbu na 50m, rozdělení a příprava střeleckých stanovišť, nicméně krátce po 9 hodině již byla soutěž zahájena. Role rozhodčího se opět ujal Radek Borovička.

Soutěž tentokrát probíhala, z důvodu urychlení průběhu ve dvou fázích. Nejdříve se střílelo 6 disciplín na 50m, přičemž terče již byly umístěny na pozici a odečet byl proveden až po odstřílení všech disciplín na tuto vzdálenost. Poté byly vztyčeny terče na 25m a pokračovalo se v dalších 4 disciplínách.

Opět se ukázalo, že v soutěži hraje svou roli nejen kvalita zbraní a prověřené střelivo, ale i střelecké zkušenosti, zvláště v nestabilních polohách a časové tísni.

Věřím, že se všem soutěž líbila, ikdyž při vyhlášení výsledků došlo k malému pochybení při součtu bodů. Platná výsledková listina je zde: 

Výsledková listina.pdf

 Bohužel jeden soutěžící odstoupil z důvodu nefunkčnosti svého puškohledu, ale věřím, že nezanevřel, v příštím kole jej opět uvítáme a nic ostatním nezůstane dlužen :)