Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROVOZNÍ PODMÍNKY STŘELNICE AVZO

PROVOZNÍ PODMÍNKY
Střelnice AVZO - Střelecký klub Němčice nad Hanou
 

 Tato střelnice je ve vlastnictví AVZO - Střelecký klub Němčice nad Hanou IČO 628 59 013, je postavena v katastru města Němčice nad Hanou v ulici Hliník 191/36  na vlastních pozemcích Střeleckého klubu.
 
   Prostor střelnice je vymezen hranicemi parcel podle katastrální mapy a podle těchto hranic je z bezpečnostních důvodů kompletně oplocen.
 
   Střelnice je určena  pro otevřenou střelbu dlouhými zbraněmi konstruovanými pro náboj s okrajovým zápalem ráže 5,6 mm s olověnou střelou, brokovnicemi na pevný cíl a replikami dlouhých zbraní  na vzdálenost 50 m ze 12 krytých střeleckých stanovišť. Dále je určena pro otevřenou střelbu z krátkých kulových zbraní  neomezeného výkonu na vzdálenosr 25 m z 5 krytých stanovišť, na vzdálenost 50 m z  6 krytých stanovišť a na vzdálenost 10 m z jednoho krytého stanoviště.

   Směr střelby je určen severním a severozápadním směrem do prostoru přírodních valů.

   Střelba je povolena denně:

 -  od  1. 4.  do  30. 9.   od  7.00  do  19.00  hodin

-  od  1.10.  do  31.3.   od  8.00   do  17.00 hodin   

   ( a během povolené doby podle rozhodnutí správce střelnice, řídícího střelby nebo hlavního rozhodčího)

   Pro veřejnost byl stanoven termín střeleb v rámci treninkového času  každou neděli od 8,00 do 11,30 hodin.
 
   Poplatek pro cizího účastníka střelby z řad veřejnosti  činí 200,-Kč na jednu střílející osobu, doba střelby je závislá na počtu obsazených střeleckých stanovišť, minimálně však 1 hodinu. V poplatku je zahrnuta  zápůjčka ochrany sluchu a zraku, malorážné krátké nebo dlouhé zbraně. Zápůjčka střeleckého dalekohledu 20,-Kč.
 
   Dále je možno za poplatek 5,-Kč zakoupit pistolový mezinárodní terč, za poplatek 2,-Kč malorážkový mezinárodní terč a za poplatek 20,-Kč  na jedno střílení velkorážnou krátkou zbraň ( pistoli ČZ 75 Compakt 9mm Luger, pistoli ČZ 83 9mm Browning, revolver ČZ ZKR 551 0,38 Special, revolver ČZ ZKR 590 GRAND 0,38 Special ).
 Pro střílející je k dispozici malorážkové střelivo LR v ceně 1,40 Kč/kus, velkorážné střelivo si zajistí střílející vlastní.
 
   Za bezpečnost, pořádek a dodržování provozního řádu při střelbě je odpovědný správce střelnice, řídící střelby, hlavní rozhodčí nebo jimi pověřené osoby.  Správce střelnice, řídící střelby, hlavní rozhodčí nebo jimi pověřené osoby musí být viditelně označeny  a všichni přítomní v prostoru střelnice musí uposlechnout jejich příkazům nebo povelům.
 
   Za výdej a příjem klubových zbraní a střeliva je odpovědný zbrojíř klubu.

     Před zahájením střelby musí výše odpovědné osoby zajistit bezpečnost okolí střelnice vyvěšením červeného praporu na věži a zkontrolovat prostor za střelnicí ve směru střelby. Ohrožený prostor je cca 20 m za čelním valem. Pokud se bude v tomto prostoru nacházet člověk, zvíře nebo majetek, na kterém by mohla být střelbou způsobena škoda, nesmí být vydán povel k zahájení střelby.
     Pokud se v průběhu střelby objeví v ohroženém prostoru člověk nebo zvíře, je povinen ten, kdo první toto nebezpečí zpozoruje vydat povel „PALBU STAV, ZBRANĚ ODLOŽIT NEBO SKRÝT“ a neprodleně o vzniklé situaci informovat správce střelnice, řídícího střelby nebo hlavního rozhodčího, který je povinen zajistit vyklizení ohroženého prostoru.
 
   Vstup na střelnici mají po seznámení s provozním řádem členové i nečlenové AVZO, kteří se zúčastní střeleb, soutěží nebo střeleckého výcviku pod vedením odpovědné osoby a diváci (seznámení s provozním řádem a pravidly pro bezpečné zacházení se zbraněmi potvrdí všichni příchozí  do areálu střelnice za účelem provozování střelby vlastním podpisem do evidenční knihy návštěv ). Orgány Policie ČR mají na tuto střelnici přístup kdykoliv.
 
   Všechny osoby , které  v areálu střelnice drží nebo nosí zbraně, musí mít tyto zbraně ve stavu vylučujícím jejich okamžité použití, nenechávat vlastní, zapůjčenou nebou vydanou zbraň bez dozoru a bez svolení zbrojíře nezasahovat do konstrukce zbraní. Nabíjet zbraně je možné až na palebných čarách  na základě povelu nebo pokynu správce střelnice, řídícího střelby, hlavního rozhodčího nebo jimi pověřených osob. Čistit zbraně je možné  po bezpodmínečné kontrole jejich vybití  na palebné čáře  ve skladu zbraní za dozoru zbrojíře nebo v klubovně. Při střelbě jsou povinny všechny osoby nacházející se na palebných čarách používat ochrany sluchu a pro střílející se doporučuje i použití ochranných brýlí.
 
  Ostatní děti nebo jejich skupiny mají na střelnici přístup jen v doprovodu rodičů nebo jiných dospělých osob, které mají nad nimi stálý dozor a nesou za ně plnou odpovědnost (to se týká i provozování houpaček a kolotoče).

     Je zakázáno  při provozování střelby na palebných čarách kouřit a do prostoru střelnice vodit jakákoliv domácí zvířata a psy. Používat prostor střelnice k jiným účelům než je činnost AVZO je možno jen s povolením výboru AVZO na základě vydaného potvrzení .

    Tyto provozní podmínky nabývají účinnosti  1. 1. 2000 a musí s nimi být seznámeny všechny osoby po vsupu do areálu střelnice.Za výbor AVZO:  Ing. Radoslav Borovička – předseda klubu, správce střelnice a zbrojíř  tel. 734 657 604
 

 Aktualizováno 2.5.2016